Home Featured Το νέο πρόγραμμα Net Zero for Youth παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα

Το νέο πρόγραμμα Net Zero for Youth παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα

0
Το νέο πρόγραμμα Net Zero for Youth παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα

Τη συμπλήρωση 25 χρόνων συνεργασίας με τον θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» γιόρτασε η Ελληνική Τράπεζα, κάνοντας την οικολογική συνείδηση μέρος της παιδείας, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα Net Zero for Youth (ΝΖ4Υ), αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» λειτουργεί στην Κύπρο με εθνικό χειριστή τη CYMEPA, με τη στήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και με στρατηγικό χορηγό την Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Oliver Gatzke είπε ότι από το 1998 η Τράπεζα στηρίζει περήφανα και έμπρακτα τα «Οικολογικά Σχολεία», επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος. Το σημαντικό, όπως είπε, είναι ότι το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στην εκπαίδευση, αλλά αναλαμβάνει πραγματική δράση για ένα καλύτερο μέλλον.

Προστίθεται ότι στόχος του πιλοτικού προγράμματος ΝΖ4Υ είναι οι νέοι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση ώστε με μετρήσιμα στοιχεία να μπορούν να αντιληφθούν την επίδραση που έχει κάθε ενέργεια στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, ως προς την κατανάλωση ενέργειας, τη χρήση του νερού και άλλων φυσικών πόρων, καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων.

«Αποκτώντας αυτή τη γνώση οι νέοι μας θα μπορούν να κρίνουν ανάλογα αν θέλουν να διαφοροποιήσουν τις ενέργειές τους ή να τις αντισταθμίσουν με άλλες θετικές προς το περιβάλλον δράσεις», εξήγησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Επικεφαλής Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο η Δρ Παναγιώτα Μυλωνά, επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και ο Δρ Μιχάλης Ιερείδης εκ μέρους της CYMEPA ευχαρίστησαν την Ελληνική Τράπεζα, την Επίτροπο Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού των Οικολογικών Σχολείων, αλλάζοντας την περιβαλλοντική μας κουλτούρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ