Home Featured Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών BT θα καταργήσει 55.000 θέσεις εργασίας

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών BT θα καταργήσει 55.000 θέσεις εργασίας

0
Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών BT θα καταργήσει 55.000 θέσεις εργασίας

Στην κατάργηση μέχρι και 55.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα προχωρήσει ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών BT, στην τελευταία από μια σειρά περικοπών θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.

Οι απολύσεις, που αφορούν το 42% του εργατικού δυναμικού της BT, έρχονται δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του βρετανικού κολοσσού κινητής τηλεφωνίας Vodafone να περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας ή το ένα δέκατο του προσωπικού σε βάθος τριετίας.

“Και οι δύο εταιρείες παλεύουν με τις πιέσεις του πληθωρισμού, κυρίως από την ενέργεια”, δήλωσε η Victoria Scholar, αναλύτρια της Interactive Investor.

Η BT απασχολεί 130.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων.

Ο όμιλος θα μειώσει το προσωπικό της μεταξύ 75.000 και 90.000 τα επόμενα πέντε με επτά χρόνια, αναφέρεται σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης την Πέμπτη των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τα δυσάρεστα αυτά νέα ακολουθούν την κατάργηση φέτος δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τεχνολογικό τομέα, παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων από τη μητρική εταιρεία Meta του Facebook, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός πλήττει την παγκόσμια οικονομία.

Η BT εφαρμόζει περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, έχοντας ήδη μειώσει το κόστος στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.

“Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, ο όμιλος BT Group θα βασίζεται σε πολύ μικρότερο σε αριθμό εργατικό δυναμικό και σε σημαντικά μειωμένη βάση κόστους”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Philip Jansen.

Η εταιρεία “πλοηγείται σε ένα εξαιρετικό μακροοικονομικό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Ο συρρικνωμένος όμιλος “θα είναι μια πιο λιτή επιχείρηση με καλύτερο μέλλον” και θα “ψηφιοποιήσει τον τρόπο που εργαζόμαστε και θα απλοποιήσει τη δομή μας”.

Πηγή:ΚΥΠΕ