Home Featured Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο “Φυσική Αγωγή και σύγχρονη τεχνολογία”

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο “Φυσική Αγωγή και σύγχρονη τεχνολογία”

0
Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο “Φυσική Αγωγή και σύγχρονη τεχνολογία”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 5ο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής με θέμα «Φυσική Αγωγή και σύγχρονη τεχνολογία», το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου-ΟΕΛΜΕΚ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια UCLAN, Frederick, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθώς και το Κέντρο Ερευνών Inquirium.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο Συνέδριο συμμετείχαν τριακόσιοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης από όλη την Κύπρο.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο πρώτος λειτουργός εκπαίδευσης Σπύρος Αντωνέλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε ότι η τεχνολογία δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά πρόκειται για μια διαδικασία και ένα εργαλείο για την αύξηση της μάθησης του μαθητή και της παραγωγικότητας του καθηγητή.

«Το ΥΠΑΝ προσδίδει μεγάλη σημασία σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του Σχολικού Αθλητισμού» συνέχισε ο κ.Αντωνέλος, «αφού η ενασχόληση με τον Αθλητισμό, πέρα από την άσκηση του σώματος, συμβάλλει στην ανάπτυξη του πνευματικού κόσμου, τη συναισθηματική και ψυχική ωρίμανση και τη διαμόρφωση ήθους», είπε καταληκτικά ο κ. Αντωνέλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, η Κάλλη Χατζηιωσήφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρθηκε στη σημασία του σχολικού αθλητισμού, τον οποίο υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, ο οποίος με την αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη δομή και λειτουργία του, αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο του ευρύτερου οικοδομήματος του κυπριακού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου-ΟΕΛΜΕΚ, Βάκης Ευαγόρου,  εκ μέρους των διοργανωτών, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην αναγκαιότητα υιοθέτησης εναλλακτικών τρόπων διδασκαλίας και στις νέες τεχνολογίες που έχουν εισβάλει στη σύγχρονη ζωή και καθημερινότητα και οι οποίες ανοίγουν νέους ορίζοντες ειδικότερα όσον αφορά την εκπαίδευση. Ο κ. Ευαγόρου ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς του Συνεδρίου, ΚΟΑ και ΟΠΑΠ καθώς και τους υποστηρικτές  ΟΕΛΜΕΚ και ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ.

Θέματα που αναπτύχθηκαν στο Συνέδριο από έγκριτους ακαδημαϊκούς ήταν «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Φυσική Αγωγή- Chatgpt”, «Παραδείγματα ηλεκτρονικών εργαλείων για διδασκαλία και αξιολόγηση στο μάθημα Φυσικής Αγωγής»,  «Εφαρμογές κινητών και χρήση τους για ανάπτυξη φυσικής κατάστασης και υγείας στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου και Λυκείου», «Αξιολόγηση, ετερο-αξιολόγηση και αυτό-αξιολόγηση μέσω εργαλείων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας», «Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+Sport, δράσεις και κινητικότητες».

Πηγή:ΚΥΠΕ/