X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑφιερωμένο στον Στίβεν Χόκινγκ το σημερινό doodle της Google

Αφιερωμένο στον Στίβεν Χόκινγκ το σημερινό doodle της Google

Το σημερινό doodle της Google τιμά τον Στίβεν Χόκινγκ που είχε γεννηθεί σαν σήμερα στην και πέθανε στις 14 Μαρτίου του 2018.

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε πολυτάλαντος, θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας, ένα από τα πιο σημαντικά μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα που εμφανίστηκε όταν ήταν μόλις 21 χρονών.

Διαψεύδοντας τους γιατρούς που τον ήθελαν να πεθαίνει στα 23, ο Στήβεν Χόκινγκ πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Η νόσος τον έκανε να δουλέψει πιο σκληρά αλλά συνέβαλε σημαντικά στην κατάρρευση δύο γάμων, όπως έγραψε ο ίδιος.

«Οι θεωρίες του ‘ξεκλείδωσαν’ ένα σύμπαν γεμάτο δυνατότητες τις οποίες εμείς και ο κόσμος εξερευνούμε. Είθε να συνεχίσεις να πετάς σαν τον σούπερμαν στη μικροβαρύτητα, όπως εσύ είχες πει στους αστροναύτες στον Διαστημικό_Σταθμό το 2014» έγραψε η NASA λίγο αφότου έφυγε από τη ζωή.

Παρέμεινε ως το τέλος ενεργός πολίτης και, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε κατ’ επανάληψη για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της πιθανότητας μιας συνάντησης με τους εξωγήινους, που μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους. Επίσης, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αποίκησης άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από ένα πόλεμο, πτώση αστεροειδούς ή άλλη αιτία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share