Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αυξάνεται ο αριθμός θυμάτων στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στους 59 οι νεκροί

Αυξάνεται ο αριθμός θυμάτων στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στους 59 οι νεκροί

0
Αυξάνεται ο αριθμός θυμάτων στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στους 59 οι νεκροί

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων από το ναυάγιο αλιευτικού στα ανοιχτά της Πύλου, στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν ανασυρθεί 59 σοροί. Οι διασωθέντες ανέρχονται προς ώρας σε 104.

Σημειώνεται ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου και αυτή τη στιγμή διενεργείται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ελληνικού Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες, είχε εντοπιστεί από σκάφος της Frontex και από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές ήδη από χθες. Ωστόσο, σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, «σε συνεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων προς το αλιευτικό σκάφος για την παροχή συνδρομής έλαβε αρνητική απάντηση».

Έχοντας κατεύθυνση προς την Ιταλία, το σκάφος βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή τη στιγμή δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της FRONTEX.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην Καλαμάτα για τη διαχείριση του συμβάντος, με το ΕΚΑΒ, τοπικούς γιατρούς και διασώστες να συμμετέχουν στο έργο της περίθαλψης των διασωθέντων.

Πηγή:ΚΥΠΕ