X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση 0,2% ΑΕΠ ευρωζώνης και ΕΕ σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat...

Αύξηση 0,2% ΑΕΠ ευρωζώνης και ΕΕ σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat για το Γ΄τρίμηνο 2022

Αύξηση 0,2% κατέγραψε το ΑΕΠ τόσο στην ευρωζώνη τόσο και στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει η Eurostat χάριν σύγκρισης, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,8% στην ευρωζώνη και κατά 0,7% στην ΕΕ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις βασίζονται σε μη ολοκληρωμένα δεδομένα και δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το τρίτο τρίμηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση 2,1% στην ευρωζώνη και 2,4% στην ΕΕ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021. Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο είχε σημειωθεί ετήσια αύξηση 4,3%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν δεδομένα για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους καταγράφηκε στη Σουηδία (αύξηση 0,7%).

Ακολουθούσαν η Ιταλία (αύξηση 0,5%), η Πορτογαλία και η Λιθουανία (αύξηση 0,4 και στις δύο).

Καταγράφηκε επίσης μείωση στην Λετονία (πτώση 1,7%), καθώς και στην Αυστρία και το Βέλγιο (πτώση 0,1% και στις δύο).

Τέλος, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί για όλες τις χώρες για τις οποίες υπήρχαν στοιχεία εκτός από τη Λετονία (πτώση 0,4%).

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν βασίζονται στα εποχιακά προσαρμοσμένα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί για την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Τσεχία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.

Οι επόμενες εκτιμήσεις της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share