X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση 5,5% καταγράφει ο ρυθμός ανάπτυξης το 3ο τρίμηνο, "κλειδώνει" στο 6%...

Αύξηση 5,5% καταγράφει ο ρυθμός ανάπτυξης το 3ο τρίμηνο, “κλειδώνει” στο 6% για το 2022, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

Αύξηση 5,5% καταγράφει ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 3 τρίμηνο του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είπε πως ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης είναι σημαντικά πιο ψηλός από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ο οποίος είναι 2,4% αλλά και από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι 2,1%.

«Με το ρυθμό αυτό είμαστε σίγουροι ότι κλειδώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για ολόκληρο το 2022 θα υπερβεί το 6%. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο ήταν 6,6%, το δεύτερο τρίμηνο 6,3%.

Άρα αναθεωρείται η πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης για όλο το έτος από 5,7% σε 6%», είπε.

Ο Υπουργός σημείωσε πως αυτός ο αρκετά πιο ψηλός από τα πλείστα κράτη της ΕΕ ρυθμός ανάπτυξης, καταδεικνύει και την ανθεκτικότητα αλλά και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία υπολογίζεται ότι αρκετές από τις οικονομίες της ΕΕ ενδεχομένως να μπουν σε ύφεση.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως το αναπτυξιακό πλάνο της Κυβέρνησης συνεχίζεται και με τους προϋπολογισμούς του 2023 και σημείωσε πως οι ορθές πολιτικές της Κυβέρνησης αποδίδουν καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη σωστή πορεία που αποδεδειγμένα φέρνει οφέλη στην κοινωνία χωρίς να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί ο πληθωρισμός και η ψηλή τιμή της ενέργειας που οδηγούν σε μια νέα οικονομική εποχή», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share