X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑύξηση το Σεπτέμβριο στο λιανικό εμπόριο στην Κύπρο κατά 0,5% σε μηνιαία...

Αύξηση το Σεπτέμβριο στο λιανικό εμπόριο στην Κύπρο κατά 0,5% σε μηνιαία και 3,9% σε ετήσια βάση, εκτιμά η Eurostat

Αύξηση 0,4% σημείωσε ο εποχιακά προσαρμοσμένος όγκος του λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 0,6% στην ευρωζώνη και κατά 0,3% στην ΕΕ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Στην Κύπρο ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 3,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ανά τομέα σε μηνιαία βάση στην ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε σε σχέση με τον Αύγουστο κατά 1,0% στα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 0,4% στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, ενώ μειώθηκε κατά 0,6% για τα καύσιμα αυτοκίνησης.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο, ο όγκος λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 1,0% για τα μη εδώδιμα προϊόντα, κατά 0,3% για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό και κατά 0,1% για τα καύσιμα αυτοκίνησης.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στην Αυστρία (3,9%), τη Μάλτα (1,7%) και την Πολωνία (1,4%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (3,7%), την Ιρλανδία και την Πορτογαλία (2,0% και στις δύο) και στη Σλοβακία (1,3%).

Σε ετήσια βάση, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, ο όγκος λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 2,4% για τα τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 0,3% για τα μη εδώδιμα προϊόντα, ενώ αυξήθηκε κατά 3,7% για τα καύσιμα αυτοκίνησης.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο, ο όγκος λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 2,0% για τα τρόφιμα, ποτά και καπνό και κατά 0,1% για τα μη εδώδιμα προϊόντα, ενώ αυξήθηκε κατά 4,8% για τα καύσιμα αυτοκίνησης.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (6,8%), τη Δανία (6,3%) και την Εσθονία (5,9%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (23,9%), την Πολωνία (8,4%) και τη Μάλτα (7,4%).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share