X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑυξήθηκαν οι τιμές εισιτηρίων από Βρετανία και οργανωμένων διακοπών στο εξωτερικό

Αυξήθηκαν οι τιμές εισιτηρίων από Βρετανία και οργανωμένων διακοπών στο εξωτερικό

Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά 44% τον τελευταίο χρόνο.

Τα στοιχεία προκύπτουν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), που απέδωσε αυτό το άλμα στις τιμές στη σπουδή των αεροπορικών εταιρειών να αξιοποιήσουν οικονομικά τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης μετά από τα χρόνια της πανδημίας.

Το ONS συμπλήρωσε, ωστόσο, πως οι τιμές αυξήθηκαν και λόγω του μειωμένου αριθμού των πτήσεων, καθώς και του μεγαλύτερου κόστους των καυσίμων για τα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, έρευνα από την οργάνωση προστασίας του καταναλωτή Which? διαπιστώνει πως το κόστος των ταξιδιωτικών πακέτων από τη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 19% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με πέρυσι.

Από τις έξι δημοφιλείς για τους Βρετανούς χώρες τις οποίες μελέτησε η οργάνωση Which?, οι πιο απότομες αυξήσεις στο κόστος των πακέτων διακοπών διαπιστώθηκαν στην Ελλάδα.

Ένα πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας στη χώρα θα κοστίσει σε έναν Βρετανό 30% περισσότερο από πέρυσι το καλοκαίρι. Το μέσο κόστος αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής για ένα άτομο στην Ελλάδα για μία εβδομάδα το καλοκαίρι υπολογίζεται σε 867 λίρες (από 667 λίρες το καλοκαίρι του 2022).

Περίπου στο 20% είναι η αντίστοιχη αύξηση του κόστους για διακοπές σε Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία και στο 15% για την Κύπρο.

Το μέσο κόστος ενός πακέτου διακοπές επτά ημερών για φέτος το καλοκαίρι στην Κύπρο εκτιμάται σε 809 λίρες (έναντι 705 λιρών πέρυσι).

Η χαμηλότερη αύξηση καταγράφεται για διακοπές στην Πορτογαλία, συγκεκριμένα 7% με τη μέση τιμή ενός πακέτου επτά ημερών στις 705 λίρες κατ’ άτομο.

Παρά τη σημαντική αύξηση σε ετήσια βάση, ο πιο φθηνός προορισμός είναι η Ισπανία, με 693 λίρες αντιστοίχως κατ’ άτομο.

Σε ό,τι αφορά την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, η Which? τοποθετεί τη μέση αύξηση στο 51% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022. Για Ελλάδα και Ιταλία η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το 71%.

Οι έρευνες έρχονται μετά από την προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι πως η εποχή των αεροπορικών θέσεων έναντι 9,99 λιρών δε θα επιστρέψει «για ακόμα ένα ή δύο χρόνια», λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων.

Παρά το υψηλότερο κόστος, πάντως, η δημοφιλής πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση για εισιτήρια από τη Βρετανία φέτος.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής οι κρατήσεις για φέτος είναι κατά 31% περισσότερες σε σχέση με το 2019, την τελευταία προ πανδημίας χρονιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share