X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξάνονται οι πιθανότητες η παγκόσμια ανάπτυξη να υποχωρήσει κάτω του 2% το...

Αυξάνονται οι πιθανότητες η παγκόσμια ανάπτυξη να υποχωρήσει κάτω του 2% το 2023, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Αυξάνονται οι πιθανότητες η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να υποχωρήσει κάτω από το 2% το επόμενο έτος λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της ταυτόχρονης επιβράδυνσης των οικονομιών Ευρώπης, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε την Πέμπτη η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Reuters «NEXT», η κ. Γκεοργκίεβα είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιβράδυνση στην Κίνα, επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υπήρξε η ισχυρή κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στην έκθεση του «World Economic Outlook», που θα δημοσιοποιήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο και τόνισε πως η εικόνα «έχει σκοτεινιάσει πρόσφατα, με βάση αυτό που βλέπουμε στο καταναλωτικό κλίμα και στο συναίσθημα των επενδυτών».

Η κ. Γκεοργκίεβα είπε ακόμη ότι θα ταξιδέψει στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα με επικεφαλής άλλων διεθνών ιδρυμάτων για να συζητήσει με την ηγεσία της χώρας τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και τις πολιτικές για την COVID-19.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καθίσουμε μαζί και να συζητήσουμε τα πολύ πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν η Κίνα και ο κόσμος», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο συνέδριο του Reuters «NEXT».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share