Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Αιγύπτιοι στρατιωτικοί κρατούνται στο Σουδάν από τις δυνάμεις του RSF

Αιγύπτιοι στρατιωτικοί κρατούνται στο Σουδάν από τις δυνάμεις του RSF

0
Αιγύπτιοι στρατιωτικοί κρατούνται στο Σουδάν από τις δυνάμεις του RSF

Οι παραστρατιωτικές «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF) υπό τον Μωχάμαντ Χαμντάν Ντάγκλο, ανακοίνωσαν χθες ότι οι 27 Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και τεχνικοί της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας, που είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο στην αεροπορική βάση Μέροβε στο Βόρειο Σουδάν, είναι καλά στην υγεία τους και ότι «θα απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα, οι παραστρατιωτικοί του RSF έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με τους Αιγύπτιους στρατιωτικούς να βρίσκονται στο πάτωμα σε στεγασμένο χώρο. Στο βίντεο μίλησε αξιωματούχος των RSF, δηλώνοντας ότι οι Αιγύπτιοι κρατούμενοι «έχουν μεταφερθεί στο Χαρτούμ». Ένας από τους Αιγυπτίους κρατουμένους μίλησε στον φακό λέγοντας ότι «είναι όλοι καλά στην υγεία τους».

Από την άλλη, ο τακτικός στρατός ανακοίνωσε ότι η αεροπορική στρατιωτική βάση του Μέροβε στο Βόρειο Σουδάν βρίσκεται ξανά υπό τον έλεγχό του, τονίζοντας ότι το επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκεται μόνο στο Χαρτούμ. Ωστόσο, οι παραστρατιωτικοί του RSF δεν επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του τακτικού στρατού.

Πηγή:ΚΥΠΕ