Home Featured AirlineRatings: Οι Καλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2022

AirlineRatings: Οι Καλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2022

0
AirlineRatings: Οι Καλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2022

Εν μέσω της χαοτικής σεζόν για τα ταξίδια, συνεχιζόμενες απεργίες, ακυρώσεις πτήσεων, πανδημία, πόλεμος το AirlineRatings.com, το οποίο ειδικεύεται στις αξιολογήσεις για την αεροπορική βιομηχανία, δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τις καλύτερες εταιρείες.

Στην κορυφή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι η Qatar Airways.

Με την απόφασή της να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Qatar Airways έγινε «η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική και ήταν η μόνη μεγάλη εταιρεία που πέτυχε τεράστιο κέρδος», επεσήμανε ο Τζέφρι Τόμας, διευθυντής του AirlineRatings.com, μιλώντας στο CNN.

Επίσης, η Qatar Airways πήρε το βραβείο για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Πέρα από την κερδοφορία, για τη σύνταξη της λίστας αξιολογήθηκε η ηλικία του στόλου κάθε αεροπορικής εταιρείες οι «επιδόσεις» σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και την ασφάλεια, απόψεις επιβατών και τα προϊόντα που προσφέρουν.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Qatar Airways είναι και φέτος η Air New Zealand, μια εταιρεία που έχει βρεθεί έξι φορές στην κορυφή της λίστας τα τελευταία χρόνια.

Για το 2022 η Air New Zealand αναγνωρίστηκε επίσης ως η εταιρεία με τις καλύτερες premium economy και economy επιλογές, όπως και η καλύτερη για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή του Ειρηνικού.

Στο Νο3 είναι η Etihad Airways, στην οποία δόθηκε και το βραβείο για το περιβάλλον, λόγω της δέσμευσης- ορόσημο για την περικοπή των εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με τον Τόμας.

Οι 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 2022 σύμφωνα με το AirlineRatings.com
1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Etihad Airways
4. Korean Air
5. Singapore Airlines
6. Qantas
7. Virgin Australia
8. EVA Air
9. Turkish Airlines
10. All Nippon Airways
11. Cathay Pacific Airways
12. Virgin Atlantic
13. Japan Air Lines
14. JetBlue
15. Finnair
16. Emirates
17. Hawaiian
18. Air France/KLM
19. Alaska Airlines
20. British Airways