Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε αεροδρόμια Γερμανίας λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας

Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε αεροδρόμια Γερμανίας λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας

0
Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε αεροδρόμια Γερμανίας λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν τη Τρίτη σε αεροδρόμια σε όλη τη Γερμανία λόγω της απεργίας του προσωπικού ασφαλείας των αεροδρομίων σε σχέση με τα μισθολόγια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η μονοήμερη απεργία που συγκάλεσε η συνδικαλιστική οργάνωση Verdi επηρέασε οκτώ αεροδρόμια, σε όλη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας αυτό στη Φρανκφούρτη, το οποίο ζήτησε από τους ταξιδιώτες να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο.

Η απεργία σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση των μέτρων των εργαζομένων σε σχέση με υψηλότερες αμοιβές για περίπου 25.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έρχεται μετά από προειδοποιητικές απεργίες, που είχαν ήδη προκαλέσει διακοπή πτήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Το αεροδρόμιο Βερολίνου – Βανδεμβούργου και του Ντίσελντορφ ακύρωσαν περίπου 140 πτήσεις, έκαστο, ενώ το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε ακύρωση και των 88 προγραμματισμένων πτήσεων του για σήμερα.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει ακυρώσει 118 πτήσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία Fraport.

Επηρεάστηκαν επίσης τα αεροδρόμια της Κολωνίας/Βόννης, της Βρέμης, του Ανόβερου και της Στουτγάρδης.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Verdi ζητά τουλάχιστον ένα ευρώ αύξηση την ώρα για το προσωπικό και θέλει εφαρμογή των αυξήσεων σε εθνικό επίπεδο, κάτι που θα ισοδυναμούσε με αύξηση μισθών έως και 40% σε ορισμένες περιοχές.

Η BDLS, η γερμανική ένωση εταιρειών ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας που διαπραγματεύεται με την Verdi κατηγόρησε την συντεχνία ότι δεν είναι «εποικοδομητική» στις συνομιλίες.

Πηγή:ΚΥΠΕ