Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ακόμα 32 πρόσωπα και δύο νομικές οντότητες στις κυρώσεις ΕΕ κατά Ιράν, μεγάλη διαδήλωση Ιρανών στις Βρυξέλλες

Ακόμα 32 πρόσωπα και δύο νομικές οντότητες στις κυρώσεις ΕΕ κατά Ιράν, μεγάλη διαδήλωση Ιρανών στις Βρυξέλλες

0
Ακόμα 32 πρόσωπα και δύο νομικές οντότητες στις κυρώσεις ΕΕ κατά Ιράν, μεγάλη διαδήλωση Ιρανών στις Βρυξέλλες

Την προσθήκη ακόμα 32 φυσικών και δύο νομικών προσώπων για το ρόλο τους στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη συνάντηση του τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των προσώπων που προστίθενται στη λίστα κυρώσεων βρίσκονται ο Υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης και ο Υπουργός Παιδείας του Ιράν, ο αναπληρωτής διοικητής και ο εκπρόσωπος Τύπου των Φρουρών της Επανάστασης, οι συνιδρυτές της εταιρίας κυβερνοασφάλειας Ravin Academy η οποία ήδη βρίσκεται στον κατάλογο κυρώσεων, μέλη του Ιρανικού κοινοβουλίου που στηρίζουν την βίαιη καταστολή ττων διαδηλώσεων, καθώς και μέλη της αστυνομίας, των δικαστικών αρχών και του προσωπικού και της διεύθυνσης των φυλακών.

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται πλέον σε σύνολο 196 φυσικών και 33 νομικών προσώπων στο Ιράν περιλαμβάνουν το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, την απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ και την απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων. Ισχύει επίσης απαγόρευση των εξαγωγών στο Ιράν εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή και εξοπλισμού για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της καλούν επίσης τις ιρανικές αρχές να σταματήσουν τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων, καθώς και τη χρήση των αυθαίρετων συλλήψεων ως εργαλείου φίμωσης των επικριτών των αρχών, και να απελευθερώσουν όλους όσους κρατούνται άδικα.

Η ΕΕ καλεί επίσης το Ιράν να τερματίσει την πρακτική της θανατικής ποινής κατά των διαδηλωτών, και να ανακαλέσει τις θανατικές ποινές που απαγγέλθηκαν.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του καθεστώτος στις Βρυξέλλες

Νωρίτερα τη Δευτέρα, περίπου 20 χιλιάδες διαδηλωτές από την Ιρανική Διασπορά διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κατά του καθεστώτος, ζητώντας σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga την αναγνώριση των ελευθεριών των γυναικών και την καταχώριση των Φρουρών της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πορεία ξεκίνησε από τον Γκαρ ντι Νορντ, έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας, με ιρανικές αλλά και με σημαίες της ΕΕ, με τη συμμετοχή διαδηλωτών από διάφορες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Πηγή:ΚΥΠΕ