X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑλγερία: Κλείνει ο εναέριος χώρος της Αλγερίας για τα στρατιωτικά και πολιτικά...

Αλγερία: Κλείνει ο εναέριος χώρος της Αλγερίας για τα στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη του Μαρόκου

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας της Αλγερίας αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να κλείσει με άμεση ισχύ τον εναέριο χώρο της χώρας σε όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη του Μαρόκου, ανακοίνωσε η προεδρία.

Η απόφαση αφορά και τα αεροσκάφη εκείνα που είναι καταχωρημένα στο Μαρόκο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Στις 24 Αυγούστου η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο, κατηγορώντας το βασίλειο για “εχθρικές ενέργειες” απέναντί της. Η σημερινή απόφαση ελήφθη “λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων και εχθρικών πρακτικών από τη μαροκινή πλευρά”, ανέφερε η προεδρία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι δύσκολες εδώ και δεκαετίες, λόγω του ακανθώδους θέματος της Δυτικής Σαχάρας, της μοναδικής περιοχής της αφρικανικής ηπείρου το μετα-αποικιακό καθεστώς της οποίας παραμένει σε εκκρεμότητα. Η περιοχή διεκδικείται από το Μαρόκο ενώ η Αλγερία στηρίζει τους αυτονομιστές του Μετώπου Πολισάριο. Το Ραμπάτ, που ελέγχει περίπου το 80% του εδάφους της, προτείνει ένα σχέδιο αυτονομίας υπό τη δική του κυριαρχία.

Εξάλλου, πηγή της αεροπορικής εταιρείας Royal Air Maroc (RAM) ανέφερε απόψε ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Αλγερίας για τα μαροκινά αεροσκάφη θα επηρεάσει μόνο 15 πτήσεις την εβδομάδα, που συνδέουν το Μαρόκο με την Τυνησία, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, χαρακτήρισε ασήμαντες τις επιπτώσεις για τη RAM, εξηγώντας ότι τα εν λόγω δρομολόγια μπορούν να αλλάξουν σχέδιο πτήσης και να περνούν πάνω από τη Μεσόγειο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share