X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑμείωτη η ένταση Ισραήλ - Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Αμείωτη η ένταση Ισραήλ – Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Αλλεπάλληλες εστίες έντασης μεταξύ δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων σημειώνονται τα τελευταία δύο 24ωρα στην Δυτική Όχθη.

Όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής WAFA, ένας Παλαιστίνιος τραυματίσθηκε από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά στο χωριό Κουφρ Νταν. Άλλοι τέσσερεις Παλαιστίνιοι κάτοικοι του ίδιου χωριού συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού υπόπτων για κατοχή οπλισμού, όπως επιβεβαιώνουν ισραηλινές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα παλαιστινιακές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο στρατόπεδο προσφύγων Άκμπατ Τζάμπερ στα περίχωρα της Ιεριχούς, αναζητώντας κατόχους οπλισμού. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, έξι Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Παλαιστινιακής Αρχής. Δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω πληροφορίες από ισραηλινές πηγές.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες, ομάδα Παλαιστινίων άνοιξε πυρ κατά ΙΧ ισραηλινού αυτοκινήτου που κινείτο στην είσοδο του παλαιστινιακού χωριού Χαουάρα στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Στη συνέχεια ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση αναζήτησης των υπόπτων πραγματοποιώντας έρευνες στην γειτονική κωμόπολη Μπέιτα νοτίως της Ναμπλούς.

Στο ίδιο σημείο, χθες το απόγευμα ΙΧ αυτοκίνητο με παλαιστινιακές πινακίδες κατέπεσε σε σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού τραυματίζοντας σοβαρά ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν και συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο φερόμενο δράστη, οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρι. Ο φερόμενος ως δράστης ανακρίνεται, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Στο μεταξύ, νωρίς χθες το πρωί ανακοινώθηκε ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή 3χρονος Παλαιστίνιος στο νοσοκομείο Τελ-Ασομέρ του Τελ Αβίβ όπου νοσηλευόταν, ύστερα από ένοπλο επεισόδιο που συνέβη τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης μεταξύ του εβραϊκού οικισμού Νεβέ-Τσουφ, στην ευρύτερη περιοχή της παλαιστινιακής πόλης Τουλκάρεμ στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της είδησης, ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε πόρισμα ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε για το συμβάν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον πυροβολισμό κατά ΙΧ παλαιστινιακού αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο 3χρονος Παλαιστίνιος με τον πατέρα του και έναν άλλον συγγενή του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, το ΙΧ αυτοκίνητο κινείτο επί της εθνικής οδού πλησίον της εισόδου του εβραϊκού οικισμού, τη στιγμή που επί 11 λεπτά το παρακείμενο στρατιωτικό φυλάκιο δεχόταν πυροβολισμούς από ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων από ύψωμα.

Η στρατιωτική δύναμη, συνεχίζει η ανακοίνωση, θεώρησε λανθασμένα ότι στο διερχόμενο ΙΧ παλαιστινιακό όχημα επέβαιναν ένοπλοι, πλην όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες δεν είχαν καμία ανάμιξη στο επεισόδιο. Ο οδηγός του ΙΧ παλαιστινιακού αυτοκινήτου και πατέρας του 3χρονου, μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου στο νοσοκομείο Αλ-Ιτισχάντι στην Ραμάλα, όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο 3χρονος γιος του διακομίσθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νοσοκομείο Τελ-Ασομέρ του Τελ Αβίβ λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βρισκόταν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share