X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑναδιοργάνωση δομής Κεντρικής Τράπεζας με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΚΤΚ-ΕΤΥΚ

Αναδιοργάνωση δομής Κεντρικής Τράπεζας με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΚΤΚ-ΕΤΥΚ

Σε υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την οποία επιτυγχάνεται η αναδιοργάνωση της δομής της Κεντρικής Τράπεζας, προέβησαν η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της Ένωσης Τραπεζοϋπαλλήλων Κύπρου.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ορόσημο για την Κεντρική Τράπεζα», όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Πρόσθεσε ότι με τη νέα Σύμβαση η Κεντρική Τράπεζα αποκτά μία Οργανωτική Πυραμίδα με 10 διαφορετικές βαθμίδες εργασίας. «Προηγουμένως, υπήρχαν πολλαπλές πυραμίδες με 27 διαφορετικές βαθμίδες, γεγονός που δυσκόλευε τη λήψη αποφάσεων και επηρέαζε την αποτελεσματικότητα της Κεντρικής Τράπεζας», σημείωσε.

Ο κ. Ηροδότου ευχαρίστησε τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, την ηγεσία της ΕΤΥΚ και το ΔΣ της Κεντρικής, που κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκωστής, με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ισορροπημένη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η οποία «βάζει τις βάσεις για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την απόδοση της ίδιας της ΚΤΚ, σεβόμενη και το προσωπικό». Αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΚΤΚ, ανέφερε ότι ευελπιστεί στην καλόπιστη εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα με τη νέα διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους επιμέρους όρους της σύμβασης, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι δεν προστίθενται οικονομικά ωφελήματα, αλλά αυτά προκύπτουν μέσα από την αναδιοργάνωση της δομής, η οποία δίνει προοπτικές για ανέλιξη και προαγωγές στο προσωπικό. Εξάλλου, πρόσθεσε, η ισχύς της καλύπτει την περίοδο από το 2017 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021. Για διατάξεις που δεν αναφέρονται στη νέα σύμβαση, εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενοι όροι, διευκρίνισε.

Σε ερώτηση σε σχέση με το οικονομικό κόστος της νέας σύμβασης, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι έχει προηγηθεί οικονομική ανάλυση, η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής. Ανέφερε ότι «βρέθηκε η χρυσή τομή του εκμοντερνισμού, της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής και της διασφάλισης της ειρήνης με το προσωπικό, για να λειτουργεί η Κεντρική Τράπεζα καλύτερα. Αυτό πετύχαμε με τη συμφωνία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share