Home Featured Ανακαινίστηκε με δωρεά το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

Ανακαινίστηκε με δωρεά το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

0
Ανακαινίστηκε με δωρεά το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

Στα πλήρως ανακαινισμένα γραφεία και εργαστήρια του, συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», στη Λεμεσό, μετά από πρωτοβουλία της φαρμακοβιομηχανίας Remedica να αναλάβει το κόστος ανακαίνισης του κτιρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου, Δρ. Αργύρης Αργυρίου ευχαρίστησε τη φαρμακοβιομηχανία και τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της της, Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, απονέμοντας του ευχαριστήρια πλακέτα.

Ο Δρ.Αργυρίου είπε πως «η ανακαίνιση αυτή όχι μόνο τροχιοδρόμησε μια βέλτιστη, αποτελεσματική και ουσιαστική ανανέωση στο χώρο εργασιών και εξετάσεων του Κέντρου, αλλά έδωσε παράλληλα μια αναζωογόνηση στο χώρο εργασίας των υπαλλήλων μας».

«Σε ένα φρέσκο και ανανεωμένο περιβάλλον, το Κέντρο μας συνεχίζει ακάθεκτο τη λειτουργία και την προσφορά του και νιώθει περήφανο που υποδέχεται καθημερινά νεογνά μαζί με τους γονείς τους σε ένα όμορφο χώρο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Δρ.Νεοπτολέμου εξήρε το έργο που επιτελεί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και σημείωσε ότι το κράτος οφείλει να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο του Κέντρου, με την προσθήκη και άλλων προληπτικών προγραμμάτων.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς, σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά, το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που προσφέρεται σε όλες τις εγκύους γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών καθώς και το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Τα Προγράμματα στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα και στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας, δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του, αντίστοιχα.

Πηγή:ΚΥΠΕ