X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΑνάκληση διαβατηρίων "αξιωματούχων" ψευδοκράτους και 5η διακρατική προσφυγή αποφάσισε το Υπουργικό

Ανάκληση διαβατηρίων “αξιωματούχων” ψευδοκράτους και 5η διακρατική προσφυγή αποφάσισε το Υπουργικό

Την ανάκληση δεκατεσσάρων συνολικά διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους και μέλη της “επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων”, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, αντιδρώντας στις τουρκικές προκλήσεις για αλλαγή του στάτους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με την κατάθεση της 5ης Διακρατικής Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά των τουρκικών σχεδιασμών για το Βαρώσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους, αφορά δέκα “αξιωματούχους” του “υπουργικού συμβουλίου” και τέσσερα άτομα που είναι μέλη της “επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων”.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνέδρια αποφάσισε σε πρώτο χρόνο την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αριθμό προσώπων, τα οποία είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους, είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Πελεκάνος τόνισε πως «είναι τα ίδια πρόσωπα, τα οποία με τις συγκεκριμένες εχθρικές τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία ενέργειες προωθούν την υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, κατ’ αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τα ψηφίσματα 550 και 789, που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου».

Εξάλλου, ο κ. Πελεκάνος ανακοίνωσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως προχωρήσει με την καταχώρηση 5ης διακρατικής προσφυγής σε σχέση με τα όσα συνέβησαν, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες συνεχίζει να προβαίνει η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, ως η εισήγηση των γνωματεύσεων που λήφθηκαν από τους νομικούς συμβούλους εγνωσμένου κύρους, στους οποίους έχει απευθυνθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share