X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνακοινώθηκαν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2022

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2022

Ένα οινοποιείο στον χωριό Καλοπαναγιώτης και η Πλατεία Ελευθερίας κέρδισαν το βραβείο Αξιόλογο Αρχιτεκτονικό Έργο στα Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2022, τα οποία ανακοίνωσε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στην κατηγορία Α, Αξιόλογο Αρχιτεκτονικό έργο το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στο οινοποιείο στον Καλοπαναγιώτη των E. Papachristou Architects LLC και στην Πλατεία Ελευθερίας του Χρήστου Πασσάς της Zaha Hadid Architects.

Στην κατηγορία Α, Έργο Νέου Αρχιτέκτονα το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στα έργα Κατοικία σε προσφυγικό συνοικισμό του Κυριάκου Μιλτιάδους και στην κατοικία Well 58 της Ελίνας Κρητικού.

Στην Κατηγορία Γ’ Ειδικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής «Συλλογική Κατοίκηση», το βραβείο απονεμήθηκε στην Πολύ-κατοικία «It’s Nice» της ΝΟΑ Architects.

Παράλληλα όσον αφορά την κατηγορία Α, Αξιόλογο Αρχιτεκτονικό Έργο απονεμήθηκε έπαινος στα έργα Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου των Μ. Χριστοδουλίδη, Χ. Χριστοδούλου και Π. Παναγή και στην κατοικία Αφροδίτη της Yiorgos Hadjicrhistou Architects.

Τέλος στην κατηγορία Β, Έργο νέου αρχιτέκτονα, δόθηκε έπαινος στο έργο Παρατηρητήριο στην περιοχή Μέλανος της Anastasiou & Misseri Architects.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής, καθιερώθηκε ως θεσμός από το 1992, με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και έκτοτε διεξάγεται ανά τριετία.

«Βασικός σκοπός των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής είναι αφενός η δημόσια αναγνώριση και προβολή των αξιόλογων σύγχρονων έργων αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και αφετέρου η ενθάρρυνση και βελτίωση του επιπέδου της αρχιτεκτονικής δημιουργίας στον τόπο μας», αναφέρεται.

Πηγή:ΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share