X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑνακούφιση πολιτών για κόστος ηλεκτρικού με επιστροφή ΦΠΑ εισηγείται ο Κυπριακός Σύνδεσμος...

Ανακούφιση πολιτών για κόστος ηλεκτρικού με επιστροφή ΦΠΑ εισηγείται ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί το κράτος να προβεί σε κινήσεις σε σχέση με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος «για προσωρινή έστω ανακούφιση των πολιτών του και όχι να εξαγγέλλει μέτρα, χωρίς το ίδιο το κράτος να εκταμιεύσει ένα ευρώ από το δικό του ταμείο».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «το κράτος, μόνο από το ΦΠΑ στις αυξημένες τιμές των καυσίμων, θα εισπράξει για το 2021 πέραν των 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Προσθέτει ότι «ανέμενε, και αναμένει, ότι αυτά τα 20 εκατομμύρια θα επιστραφούν στους καταναλωτές ώστε να νοιώσουν την ανακούφιση που ανέμεναν από το κράτος τους να τους προσφέρει».

«Αυτά τα 20 εκατομμύρια θα μειώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για ακόμα 10% την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις άλλων χωρών μείωσαν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος πέραν του 20%» συνεχίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και διερωτάται «οι πολίτες στην Κύπρο μήπως δεν αξίζουν αυτής της βοήθειας και στήριξης;».

Αναφέρει, ακόμη, ότι «το ειδικό ταμείο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα ταμείο στο οποίο κατατίθενται οι εισφορές των πολιτών του και το Υπουργείο Ενέργειας έχει την ευθύνη και την υποχρέωση, τα χρήματα του ταμείου να τα διαθέσει για τους συγκεκριμένους σκοπούς και δεν μπορεί να παρουσιάζονται τα κίνητρα για τις επιδοτήσεις που εξήγγειλε η Υπουργός Ενέργειας ότι είναι επιπρόσθετα μέτρα για ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share