X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑναμένει ενημέρωση η Κομισιόν για το αν οι ΗΠΑ θα αναγνωρίζουν εμβολιασμό...

Αναμένει ενημέρωση η Κομισιόν για το αν οι ΗΠΑ θα αναγνωρίζουν εμβολιασμό με AstraZeneca

Στις αρχές των ΗΠΑ παραπέμπει η Κομισιόν, αναφορικά με το κατά πόσο η απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο σε εμβολιασμένους πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτει όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ, περιλαμβανομένου και αυτού της AstraZeneca, το οποίο δεν έχει εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιανς ανέφερε πως ακόμα είναι νωρίς για συγκεκριμένα σχόλια για την εν λόγω ανακοίνωση.

Μετά από διευκρινιστική ερώτηση, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Έρικ Μαμέρ σημείωσε πως σε αυτή τη φάση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όσον αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μαμέρ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές, και πως για την Ευρώπη είναι προφανές ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με αυτό θα πρέπει να μπορούν να ταξιδέψουν.

Νωρίτερα, οι Αμερικανικές αρχές προανήγγειλαν πως θα άρουν τους περιορισμούς για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο. Η άρση των περιορισμών θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ωστόσο οι Αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια εμβόλια θα αναγνωρίζονται από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ έχουν εγκριθεί για χρήση τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson. Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ, όμως είναι ένα από τα κύρια σκευάσματα των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ΗΠΑ, σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο. Όσον αφορά ερωτήματα για τη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης, ο κ. Γιανς σημείωσε πως αυτή η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στους ομολόγους του στις ΗΠΑ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share