X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια το Market Pass, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια το Market Pass, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως ανάχωμα την εισαγόμενη ακρίβεια περιέγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το λεγόμενο Market Pass, το μέτρο που θα τεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή για κάλυψη του 10% των εξόδων των νοικοκυριών σε είδη πρώτης ανάγκης.

«Είναι ένα ακόμα ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια, που δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το μέσο εισόδημα μέχρι που να βγούμε στο ξέφωτο και από αυτή τη διεθνή κρίση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο μέτρο, ευχόμενος «να υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση».

«Είναι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο αφορά και τη μεσαία τάξη, επιστρέφοντας μάλιστα στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών. Από τα διυλιστήρια δηλαδή, στους πολίτες», είπε.

Παράλληλα άσκησε κριτική σε όσους κατέκριναν το μέτρο ότι «δεν γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών». «Ούτε μπορεί να συγκρίνεται, βέβαια, ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις, με τα προεκλογικά “αντίδωρα” άλλων εποχών», πρόσθεσε.

 Κάνοντας λόγο για «επιπόλαιες προσεγγίσεις», υποστήριξε ότι προέρχονται από «αριστερούς του χαβιαριού» και από «φιλελεύθερους πολυτελείας».

 «Οι πρώτοι θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική. Αλλά και οι δεύτεροι, είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία», υποστήριξε ο ίδιος.

«Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share