X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο το βράδυ της Τετάρτης

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο το βράδυ της Τετάρτης

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο το βράδυ της Τετάρτης. Από το πρωί επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να οριοθετήσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει πευκοδάσος στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες, μήνυμα από το 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, το μήνυμα εκκένωσης δόθηκε λόγω καπνών για προληπτικούς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πάντως, η Πολιτική Προστασία έστειλε  μήνυμα από το 112για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς στην  περιοχή δεν φυσάει. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα.

Επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και με πυροσβέστες από τη Βέροια.

Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share