Έντονη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Κυριακής για το υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov το οποίο συνετρίβη κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου.

Το αεροπλάνο, με οκταμελές πλήρωμα, ουσιαστικά εξαφανίστηκε, μετά την πτώση του, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί ουσία άγνωστης προελεύσεως που ανησυχεί τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι θα διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ τμήμα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής- Βιολογικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα προκειμένου να εξεταστεί τι ακριβώς μετέφερε το αεροσκάφος.

Παράλληλα, έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να κλείσουν τις πόρτες και να μην μετακινηθούν.

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, με δηλώσεις του, εξέφρασε με επίσημο τρόπο την ανησυχία για το πυρομαχικό υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος, το οποίο ζύγιζε τόνους. «Το βασικό ερώτημα είναι αν το υλικό που μετέφερε το αεροπλάνο που έπεσε είναι επικίνδυνο ή ακόμα περισσότερο επικίνδυνο. Αυτό θα το φωτίσουν οι επιστήμονες.

Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και χημικοί του στρατιού αλλά και πυροτεχνουργοί που είναι ήδη εδώ. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή μέχρι να γίνει η εκτίμηση των ειδικών, Υπάρχει ανησυχία», σχολίασε ο περιφερειάρχης.

Για το ενδεχόμενο εκκένωσης της περιοχής, σχολίασε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει φωτιά, δεν νομίζω ότι θα πάρουμε μία τέτοια απόφαση. Αν υπάρξει φωτιά ή καπνός, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει».

Πηγή:ΚΥΠΕ