Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Ανησυχία ΗΠΑ για προκλητικές δραστηριότητες Κίνας κοντά στην Ταϊβάν

Ανησυχία ΗΠΑ για προκλητικές δραστηριότητες Κίνας κοντά στην Ταϊβάν

0
Ανησυχία ΗΠΑ για προκλητικές δραστηριότητες Κίνας κοντά στην Ταϊβάν

Με δελτίο Τύπου το οποίο κοινοποίησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για την προκλητική στρατιωτική δραστηριότητα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν, η οποία είναι αποσταθεροποιητική, κινδυνεύει με λανθασμένους υπολογισμούς και υπονομεύει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

«Καλούμε το Πεκίνο να σταματήσει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική πίεση και εξαναγκασμό του κατά της Ταϊβάν», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ έχουν διαρκές ενδιαφέρον για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ταϊβάν στη διατήρηση της αυτοάμυνας της και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όπως περιγράφονται στα Τρία ανακοινωθέντα, τον Νόμο για τις σχέσεις της Ταϊβάν και τις Έξι Διαβεβαιώσεις, ανέφερε ο κ. Πράις.

Η δέσμευση των ΗΠΑ στην Ταϊβάν είναι σταθερή και συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν και εντός της περιοχής.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε φίλους και συμμάχους για να προωθήσουμε την κοινή μας ευημερία, ασφάλεια και αξίες και να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μας με τη δημοκρατική Ταϊβάν» σημείωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ