X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνησυχούν οι Κούρδοι της Σουηδίας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ

Ανησυχούν οι Κούρδοι της Σουηδίας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ

Οι Κούρδοι της Σουηδίας ανησυχούν ότι θα γίνουν πιόνι στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το σχέδιο της Στοκχόλμης να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ εάν η Δύση κάνει παραχωρήσεις για να κερδίσει την στήριξη της Τουρκίας.

Η Σουηδία, μαζί με τη Φινλανδία, υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που χαιρετίστηκε θερμά ως «ιστορική στιγμή» από το ΝΑΤΟ.

Οποιαδήποτε προσπάθεια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο πραγματοποιεί μια τριήμερη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, απαιτεί υποστήριξη από καθένα από τα 30 μέλη του. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια.

Η κουρδική διασπορά των 100.000 ατόμων της Σουηδίας και η υποστήριξη της Στοκχόλμης για τα δικαιώματα των Κούρδων αποτελούν εδώ και καιρό σημεία τριβής στις σχέσεις με την Άγκυρα.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, ο Κούρδος Osman Aytar, διέφυγε από την Τουρκία για τη Σουηδία τη δεκαετία του 1990. «Ελπίζω και πιστεύω ότι η Σουηδία δεν θα κάνει παραχωρήσεις για τις οποίες θα ντρεπόμαστε αργότερα», είπε ο Aytar.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share