Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ανησυχία Δήμου Κερύνειας για ενδεχόμενο τετελεσμένων στην Αμμόχωστο

Ανησυχία Δήμου Κερύνειας για ενδεχόμενο τετελεσμένων στην Αμμόχωστο

0
Ανησυχία Δήμου Κερύνειας για ενδεχόμενο τετελεσμένων στην Αμμόχωστο

Δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Ελληνισμός στο σύνολό του, «βρίσκονται προ ενός νέου κατοχικού δεδομένου, το οποίο η νέο-οθωμανική Τουρκία μεθοδεύει εδώ και χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κερύνειας.

Προσθέτει ότι «η παράνομη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 20 Ιουλίου, στην κατεχόμενη Κύπρο, με σκοπό τη συμμετοχή στα προκλητικά πανηγύρια για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, στην παρουσία και του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα συνοδευτεί με εξαγγελίες για την Αμμόχωστο και όχι μόνο».

Επίσης, οι αναφορές σε «αυτοδιοικούμενες περιοχές» εκ μέρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθώς και οι προθέσεις για διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου εκ μέρους της κατοχικής Τουρκίας, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ», συνεχίζει ο Δήμος Κερύνειας.

Αναφέρει ότι «η Τουρκία, θα προχωρήσει σε σταδιακό εποικισμό της Αμμοχώστου, ενώ ενδέχεται να δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των Ελλήνων κατοίκων στην περίκλειστη πόλη, κάτι που εάν πραγματοποιηθεί, συνιστά εκ των πραγμάτων αναγνώριση του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος, του οποίου οι κάτοικοι θα αποδεχτούν τη διοίκηση».

Ο Δήμος Κερύνειας προειδοποιεί τους Αμμοχωστιανούς πρόσφυγες «ότι αν τυχόν επιστρέψουν υπό τουρκικό κατοχικό καθεστώς, θα έχουν την τύχη των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, τους οποίους εκμεταλλεύθηκε για κάποια περίοδο η Τουρκία και όταν δεν τους είχε ανάγκη τους εκδίωξε άμεσα και βίαια».

Σημειώνει ότι «σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλει να προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας την εφαρμογή και τον σεβασμό των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο».

Παράλληλα, αναφέρει ο Δήμος Κερύνειας, «θα πρέπει επιχειρηθεί η σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, των εγγυητριών δυνάμεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την συζήτηση της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού».

Προσθέτει ότι «στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό από την Τουρκία, θα την εκθέσει διεθνώς και θα δώσει τα απαραίτητα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά όπλα στην πλευρά μας για να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα και επεκτατικότητα».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «όπως σημαντική είναι η Αμμόχωστος, άλλο τόσο είναι η Κερύνεια, η Μόρφου, η Καρπασία, η Μεσαορία και η ημικατεχόμενη Λευκωσία» και διαβεβαιώνει ότι «ο αγώνας μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες είναι κοινός και ενιαίος».

Πηγή:ΚΥΠΕ