Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ανοίγει την Πέμπτη στη Λάρνακα το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού

Ανοίγει την Πέμπτη στη Λάρνακα το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού

0
Ανοίγει την Πέμπτη στη Λάρνακα το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού

Ανοίγει αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου τις πύλες του στη Λάρνακα, το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Πάρκο ανοίγει τις πύλες αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα. Αρκετοί νέοι της πόλης και επαρχίας ασχολούνται με το skateboard, ένα άθλημα που από φέτος εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς».

Ωστόσο, «επειδή δεν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι για το συγκεκριμένο άθλημα, οι νέοι εκτίθενται σε κινδύνους, κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι αναγκαστικά σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας».

Ο Δήμος Λάρνακας «λαμβάνοντας υπόψη το διαχρονικό αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου και υποδομής skate park, προχώρησε στην κατασκευή Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller. Ο Δήμος έχοντας ως γνώμονα την δημιουργία καινοτόμων κατασκευών, προάγει τόσο παραδοσιακά αθλήματα όσο και νέα, με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός υποδειγματικού ποιοτικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών».

Σημειώνεται ότι «το πάρκο περιλαμβάνει κατάλληλη υποδομή με ειδικές πλατφόρμες/ ράμπες οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να εξασκούν το χόμπι/άθλημα σε ένα ασφαλή χώρο χωρίς να ενοχλούν και να κινδυνεύουν”.

Το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού–Skate Park& Skate Roller βρίσκεται πίσω από τον χώρο στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης) παρά το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller συγχρηματοδοτήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού στο πλαίσιο του Σχεδίου επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε Δήμους και Κοινότητες και αφορούν έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού».

Πηγή:ΚΥΠΕ