Home Featured Άνοιξε τις πύλες της η Inter Drone Expo στη Βουλγαρία

Άνοιξε τις πύλες της η Inter Drone Expo στη Βουλγαρία

0
Άνοιξε τις πύλες της η Inter Drone Expo στη Βουλγαρία

Η αεροπορική βιομηχανία είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη οποιασδήποτε χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Γκεόργκι Γκβοζντέϊκοφ, στα εγκαίνια της δεύτερης Inter Drone Expo την Πέμπτη.

Περισσότερες από 90 εταιρείες, ινστιτούτα, ενώσεις και σύλλογοι που σχετίζονται με τηλεκατευθυνόμενα συστήματα και ρομπότ συμμετέχουν στο τετραήμερο φόρουμ.

Αρκετές χιλιάδες άτομα αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση.

“Τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και είμαι βέβαιος ότι η Βουλγαρία μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγαλύτερο, παγκόσμιο φόρουμ για να παρουσιάσουμε τις τεχνολογίες μας στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός για την τεχνολογία και την έρευνα ανέρχεται σε 2,14 δισεκατομμύρια λέβα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της National Company Industrial Zones, Ανοτανέτα Μπαρές είπε ότι η εταιρεία της είναι το μέσο του κράτους για την προσέλκυση και τη διατήρηση επενδύσεων στη Βουλγαρία.

Ο Πρόεδρος της “United Drone Community Association” Αντόν Πουλίσκι αναφέρθηκε στο μέλλον των drones και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουλγαρικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Τοντόρ Ιβάντζικοφ αναφέρθηκε στη σημασία των νεοφυών επιχειρήσεων.

Η έκθεση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με πιο ελκυστικό κομμάτι τις επιδείξεις και τους αγώνες σε διάφορες πίστες.

Πηγή:ΚΥΠΕ