Home Featured Άνοιξε το πρώτο μουσείο μπύρας στη Βουλγαρία πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού

Άνοιξε το πρώτο μουσείο μπύρας στη Βουλγαρία πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού

0
Άνοιξε το πρώτο μουσείο μπύρας στη Βουλγαρία πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού

Το πρώτο πιστοποιημένο μουσείο μπύρας στη Βουλγαρία, το World of Zagorka, άνοιξε τις πόρτες του στη Στάρα Ζαγόρα χθες, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οικολογικής τέχνης, On Green Festival. Στο μουσείο, που βρίσκεται στο ζυθοποιείο Zagorka, εκτίθεται πλούσια συλλογή, η οποία έχει πιστοποιηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Στη συλλογή περισσότερων από 130 εκθεμάτων, περιλαμβάνονται φιάλες, ετικέτες, ποτήρια, σουβέρ, βαρέλια, ανοιχτήρια, προωθητικό υλικό, βιβλία, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, μετάλλια και σήματα πρώην εργαζομένων.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ένα μπουκάλι μπύρας από το 1902, περισσότεροι από 15 διαφορετικοί τύπο ποτηριών, προσωπικά αντικείμενα, αρχειακές φωτογραφίες και έγγραφα ενός από τους ιδρυτές του ζυθοποιείου, καθώς και ένα διατηρημένο βαρέλι από την πρώτη μη αλκοολούχα μπύρα της Βουλγαρίας, τη Zagorka Vita, που προοριζόταν για εξαγωγή στις αραβικές χώρες.

Οι επισκέπτες, μετά τη γνωριμία με την ιστορία και τα στάδια παραγωγής της μπύρας, μπορούν να δοκιμάσουν αφιλτράριστη μπύρα και, παράλληλα, να παρακολουθήσουν μία ταινία που παρουσιάζει την ιστορία και ανάπτυξη της εταιρείας του ζυθοποιείου μέσα στα χρόνια.

Πηγή:ΚΥΠΕ