X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία ο Βρετανός Υπουργός...

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα αποστολής βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ φάνηκε να το κάνει.

Ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως τα βρετανικά μαχητικά είναι «εξαιρετικά περίπλοκα» και απαιτούνται μήνες εκπαίδευσης για το χειρισμό τους. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «δεν θα ήταν πρακτικό» να σταλούν για χρήση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Παρόλα αυτά, ερωτηθείς αργότερα ο κ. Γουάλας δήλωσε: «Δύο πράγματα έχω μάθει. Ποτέ μην προεξοφλείς και ποτέ μην αποκλείεις τίποτα. Δεν έχουμε συμπαγή απόφαση. Για την ώρα δεν νομίζω ότι είναι η σωστή προσέγγιση. Αυτό που θα καθορίσει εξελίξεις σε αυτή τη σύρραξη φέτος θα είναι η ικανότητα των Ουκρανών να αναπτύξουν τη δυτική στρατιωτική θωράκιση κατά της Ρωσίας».

Μιλώντας, εξάλλου, στην Ουάσινγκτον, σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council, ο πρώην Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους «να σταματήσουν να ανησυχούν αν θα προκαλέσουν τον Πούτιν» και να στείλουν στην Ουκρανία άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Πώς μπορούμε σοβαρά να ανησυχούμε αν θα τον προκαλέσουμε, όταν έχουμε δει τι κάνει χωρίς την παραμικρή πρόκληση;» ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Τζόνσον.

Δήλωσε δε δύσπιστος έναντι του επιχειρήματος ότι οι Ουκρανοί δε θα μάθουν εγκαίρως να χρησιμοποιούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share