X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΑντίθετο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στο ψευδοκράτος από Οργανισμό...

Αντίθετο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στο ψευδοκράτος από Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών να παραχωρηθεί  καθεστώς παρατηρητή στο ψευδοκράτος, ενώ επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε σχετικά από Έλληνες δημοσιογράφους και είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν δηλώσεις που ζητούν την αναγνώριση της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».

«Λυπούμαστε για την απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών να δεχθεί ως παρατηρητή μια οντότητα χωρίς διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας ή τον Χάρτη του ΟΗΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως τη μοναδική νόμιμη Κυβέρνηση του νησιού» πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών υπό την ηγεσία της Κύπρου για επανένωση του νησιού στη βάση μια διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share