Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης η Σρι Λάνκα

Απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης η Σρι Λάνκα

0
Απαγορεύει τα πλαστικά μιας χρήσης η Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα θα απαγορεύσει τα πλαστικά μιας χρήσης, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Τρίτη, μια κίνηση που ακολουθεί σειρά θανάτων άγριων ελεφάντων και ελαφιών από δηλητηρίαση από πλαστικό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης η κατασκευή ή πώληση πλαστικών μαχαιροπήρουνων, σέικερ για κοκτέιλ και τεχνητών λουλουδιών θα απαγορευτεί από τον Ιούνιο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κίνηση προτάθηκε από επιτροπή που διορίστηκε πριν από 18 μήνες για να μελετήσει τις επιπτώσεις των πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Οι μη βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες απαγορεύτηκαν το 2017, το ίδιο και η τοπική παραγωγή μαχαιροπήρουνων, τα οποία όμως παράνομα συνεχίστηκαν να παράγονται στη χώρα.

Αυτοψία σε ελέφαντες και ελάφια κατέδειξε ότι τα ζώα είχαν πεθάνει αφού έφαγαν πλαστικά αναμεμειγμένα με υπολείμματα τροφών.

Οι ελέφαντες θεωρούνται ιεροί και προστατεύονται από το νόμο στη Σρι Λάνκα, αλλά περίπου 400 πεθαίνουν κάθε χρόνο σε καταφύγια άγριας ζωής. Άλλοι κάνουν επιδρομές για τροφή σε χωματερές γεμάτες με πλαστικά απόβλητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ