Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Απαγχονίστηκαν δύο άντρες στο Ιράν για βλασφημία

Απαγχονίστηκαν δύο άντρες στο Ιράν για βλασφημία

0
Απαγχονίστηκαν δύο άντρες στο Ιράν για βλασφημία

Το Ιράν εκτέλεσε δύο άτομα που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία, ανέφερε τη Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του δικαστικού σώματος Mizan, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Γιουσέφ Μεχρντάντ και ο Σαντρολάχ Φαζελί Ζαρέ εκτελέστηκαν για εγκλήματα όπως βλασφημία, προσβολή της θρησκείας του Ισλάμ, του προφήτη και άλλων αγίων, ανέφερε η Mizan.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι οι δυο τους διαχειρίζονταν δεκάδες διαδικτυακές πλατφόρμες κατά της θρησκείας αφιερωμένες στο μίσος του Ισλάμ, την προώθηση του αθεϊσμού και τις προσβολές των αγίων.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις εκτελέσεις στη σελίδα της στο Twitter για το Ιράν.

«Η σημερινή εκτέλεση του Γιουσέφ Μεχρντάντ και του Σαντρολάχ Φαζελί Ζαρέ για «αποστασία» σηματοδοτεί ένα νέο συγκλονιστικό χαμηλό σημείο για τις αρχές του Ιράν και απλώς προωθεί το καθεστώς παρία του Ιράν», έγραψε.

«Απαγχονίστηκαν αποκλειστικά για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια τραγική επίθεση στα δικαιώματα στη ζωή και την ελευθερία της θρησκείας».

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κάλεσαν την πλειονότητα των Σιιτών Μουσουλμάνων του Ιράν να σταματήσει τη δίωξη και την παρενόχληση θρησκευτικών μειονοτήτων, επισημαίνοντας μια ιρανική πολιτική στόχευσης διαφορετικών πεποιθήσεων ή θρησκευτικών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών προσήλυτων και άθεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ