Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απάντηση Α. Δημητρίου σε τουρκικούς ισχυρισμούς για την εισβολή στην Κύπρο

Απάντηση Α. Δημητρίου σε τουρκικούς ισχυρισμούς για την εισβολή στην Κύπρο

0
Απάντηση Α. Δημητρίου σε τουρκικούς ισχυρισμούς για την εισβολή στην Κύπρο

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η εισβολή στην Κύπρο του 1974 έγινε για προστασία των Τουρκοκυπρίων έδωσε από το βήμα της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Πράγα η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, μετά την παρέμβαση της κ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ πήρε τον λόγο για να αντικρούσει τις αναφορές της Προέδρου της κυπριακής Βουλής σε τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη βάσει των Συνθηκών Ζυρίχης Λονδίνου και ως εκ τούτου, ύστερα από το πραξικόπημα του 1974 έπρεπε να προστατεύσει τους Τουρκοκυπρίους.

Η Πρόεδρος της Βουλής παίρνοντας εκ νέου επανειλημμένα τον λόγο, επέκρινε τις αναφορές του κ. Σεντόπ σε “ελληνοκυπριακή διοίκηση”, κατά τρόπο που να παραγνωρίζεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νομιμοποίηση της εισβολής μίας χώρας σε μία άλλη, και ότι η εισβολή είναι εισβολή και η κατοχή είναι κατοχή. Έχουμε ευθύνη, υπογράμμισε η κ. Δημητρίου να αποφεύγουμε την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Πηγή:ΚΥΠΕ