X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑπαράδεκτη η αύξηση δανειστικών επιτοκίων σε στεγαστικά δάνεια, λέει η ΔΕΟΚ

Απαράδεκτη η αύξηση δανειστικών επιτοκίων σε στεγαστικά δάνεια, λέει η ΔΕΟΚ

Οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αυξήσεις των δανειστικών επιτοκίων δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σε νοικοκυριά και εργαζόμενους που βρίσκονται στην κυριολεξία στα όρια ης κοινωνικής εξαθλίωσης, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Προσθέτει ότι η πρακτική των τραπεζών να προχωρούν άμεσα σε αυξήσεις των δανειστικών τους επιτοκίων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση των πελατών τους είναι απαράδεκτη.

Χιλιάδες εργαζόμενοι με στεγαστικά δάνεια αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο να ενταχθούν στην λίστα των κόκκινων δανείων, συνεχίζει.

Η ΔΕΟΚ αναμένει από τον Υπουργό Οικονομικών να παρέμβει και να ασκήσει πιέσεις προς τους τραπεζίτες ώστε να ακολουθήσουν συγκρατημένη και κοινωνικά ευαίσθητη επιτοκιακή πολιτική.

“Παρέμβαση και μάλιστα αποφασιστική πρέπει να γίνει και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος οφείλει να διασφαλίσει συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής στον τόπο”, αναφέρει.

Τέλος σημειώνει ότι η κοινωνία της Κύπρου εξακολουθεί να βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της τραπεζικής κρίσης και του κουρέματος του 2013.  “Ο τράπεζες έχουν ελάχιστη οφειλή να σεβαστούν αυτούς που συνέδραμαν στην διάσωση τους και όχι να τους οδηγήσουν ξανά σε δραματικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα”, καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share