X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπεργία προσωπικού της Amazon Ηνωμένου Βασιλείου

Απεργία προσωπικού της Amazon Ηνωμένου Βασιλείου

Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο άφησαν κάτω τα εργαλεία τους την Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση αύξησης 35 πεννών (41 σεντ) ανά ώρα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συντεχνία GMB ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της αποθήκης στο Τίλμπερι, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ζητάει αύξηση 2 στερλίνες την ώρα για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την κρίση βιοτικού επιπέδου, με τον πληθωρισμό να προβλέπεται να φτάσει το 13% αργότερα φέτος.

«Η Amazon είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον πλανήτη», είπε ο περιφερειακός οργανωτικός της GMB Στίβ Γκέαρλικ.

«Με το κόστος των νοικοκυριών να έχει βγει εκτός ελέγχου, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να προσφέρουν αξιοπρεπείς μισθούς», ανέφερε.

«Η εικόνα που αρέσκεται η εταιρεία να προβάλλει και η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους σε αυτή, δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Πρέπει να βελτιώσουν δραστικά τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού γίγαντα του λιανικού εμπορίου ανέφερε ότι οι αρχικοί μισθοί για τους εργαζόμενους της Amazon «θα αυξηθούν στο ελάχιστο μεταξύ 10,50 και 11,45 στερλίνες την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία».

Αυτό, πρόσθεσε, «αφορά όλους τους ρόλους πλήρους, μερικής, εποχικής και προσωρινής απασχόλησης στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share