X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό 16 Μαΐου οι δηλώσεις για σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά...

Από 16 Μαΐου οι δηλώσεις για σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά θέρετρα και στον Πύργο Τηλλυρίας

Το «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας κατά τις περιόδους Ιουνίου – Ιουλίου 2022 και Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2022» που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 1/6/2022 μέχρι 31/7/2022 και από 1/9/2022 μέχρι 31/10/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως σημειώνεται, θα επιχορηγείται πλήρως 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες), από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή, με πλήρη διατροφή, για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τηλλυρίας.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και σε εξαρτώμενα τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (€800.000).

Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο δήλωσης για συμμετοχή στο Σχέδιο από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.), τα Κέντρα Πολιτών (ΚΕ.ΠΟ.) των ταχυδρομείων και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, www.mlsi.gov.cy. Μαζί με το έντυπο διατίθεται κατάλογος με τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν και πληροφορίες σε σχέση με το Σχέδιο.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται, από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 24841001 ή στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου ORTHODOXOU TRAVEL στη διεύθυνση Ηνωμένων Εθνών Αρ.44, 6042 στη Λάρνακα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share