X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπό 1η Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων...

Από 1η Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζει πως οι αιτήσεις που ενδεχομένως υποβάλλονται την περίοδο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 θα εξετάζονται σύμφωνα με το υφιστάμενο Σχέδιο και θα πρέπει να υποβάλλονται με την αίτηση ΕΕΕ5 «Αίτηση για παροχή Επιδόματος σε Συνταξιούχους ή/και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» (γκρίζα αίτηση).

Επίσης, διευκρινίζει το Υφυπουργείο πως συνταξιούχοι που ήταν δικαιούχοι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και δεν υπέβαλαν αίτηση εντός της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα αίτηση, δηλαδή μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, θα μπορούν να το πράξουν εκ νέου με την έκδοση της νέας αίτησης για Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχου από 1η Ιανουαρίου 2023.

Επίσης, διευκρινίζεται πως δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης από υφιστάμενους λήπτες του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το Επίδομα με τον ίδιο τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το Υφυπουργείο αναφέρει, τέλος, πως προς αποφυγή ταλαιπωρίας και δεδομένου ότι αιτήσεις για το νέο Σχέδιο θα εξετάζονται από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι καλούνται να μην προσέρχονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας για το συγκεκριμένο Επίδομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και η νέα αίτηση θα ανακοινωθούν σε διάσκεψη Τύπου που δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share