Την παράταση του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων για σκοπούς Ανάκαμψης της Αναπτυξιακής Δραστηριότητας στην Κύπρο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 2023 ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, από την ημερομηνία εφαρμογής του Σχεδίου και μέχρι την 30/9/2022, έχουν χορηγηθεί πέραν των 760 πολεοδομικών αδειών, που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας παγκύπρια, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομικής βάσης, αλλά  και στην προσέλκυση ενδιαφέροντος για μεγάλης κλίμακας και στρατηγικής σημασίας αναπτύξεις από ξένους επενδυτές.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει η κ. Παρασινού, ενέκρινε την παράταση της ισχύος του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων με τίτλο: Μέτρα για τη Νομιμοποίηση και Αδειοδότηση Αυθαίρετων και Νέων Κατασκευών σε Εγκριμένες Αναπτύξεις.

Από την ημερομηνία εφαρμογής του Σχεδίου και μέχρι την 30/9/2022, έχουν χορηγηθεί πέραν των 2.260 πολεοδομικών αδειών, που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση αδειοδότησης αιτήσεων για οικιστική ανάπτυξη και στην ταχεία επίλυση προβλημάτων σε μικρής κλίμακας αναπτύξεις.

Διορισμός Προέδρων και μελών ΕΕΥ και Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας

Επίσης, όπως δηλώνει γραπτώς η κ. Παρισινού, το Υπουργικό διόρισε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την περίοδο 16/11/2022 μέχρι τις 15/11/2028. Πρόεδρος διορίστηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου και μέλη οι Παναγιώτης Κυπριανού, Γιώργος Γεωργίου, Κώστας Χαμπιαούρης και Δημήτρης Μικελλίδης.

Διόρισε επίσης τον Πρόεδρο και δύο μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Πρόεδρος διορίστηκε ο Σταύρος Καττάμης και μέλη οι Νικόλας Λαμπούρης και Μαρία Βασιλειάδου για την περίοδο 15/11/2022 μέχρι 21/01/2024.

Πηγή:ΚΥΠΕ