Home Featured Αποσύρονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξουσίες και αρμοδιότητες που είχαν δοθεί στην Εύα Καϊλή ως μια εκ των Αντιπροέδρων

Αποσύρονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξουσίες και αρμοδιότητες που είχαν δοθεί στην Εύα Καϊλή ως μια εκ των Αντιπροέδρων

0
Αποσύρονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξουσίες και αρμοδιότητες που είχαν δοθεί στην Εύα Καϊλή ως μια εκ των Αντιπροέδρων

Την απόσυρση των εξουσιών και των καθηκόντων που της είχαν ανατεθεί ως εκ των Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε για την Εύα Καϊλή η Πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Καϊλή, εκτός από αντιπρόεδρος, είχε το καθήκον να εκπροσωπεί την κ. Μέτσολα σε θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η κ. Καϊλή είναι ένα από τα άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, φερόμενες παρεμβάσεις και προσπάθεια άσκησης επιρροής στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από χώρα του Κόλπου.

Το Κατάρ δεν έχει ακόμα κατονομαστεί από τις επίσημες αρχές, ωστόσο βελγικά ΜΜΕ αναφέρονται στη συγκεκριμένη χώρα και παραπέμπουν σε επαφές και αναφορές στο θέμα των εργασιακών συνθηκών ενόψει Παγκόσμιου Κυπέλλου.

«Δεδομένων των εν εξελίξει δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Βελγικές αρχές, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα αποφάσισε να αποσύρει αμέσως όλες τις εξουσίες, συμφέροντα και αποστολές, οι οποίες είχαν ανατεθεί στην Εύα Καϊλή ως Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κοινοβουλίου που επικαλείται η Le Soir.

ΠηγήΚΥΠΕ