Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Απόσυρση υποψηφιότητά Ιντζέ και αντιδράσεις στη Τουρκία

Απόσυρση υποψηφιότητά Ιντζέ και αντιδράσεις στη Τουρκία

0
Απόσυρση υποψηφιότητά Ιντζέ και αντιδράσεις στη Τουρκία

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές στη Τουρκία ανακοίνωσε ο αρχηγός κόμματος Χώρα (Memleket), Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω αυτό για τη χώρα μου. Να μην έχουν δικαιολογίες. Διαφορετικά το πρωί των εκλογών θα ρίξουν όλο το φταίξιμο σε μας. Αποσύρω την προεδρική μου υποψηφιότητα», ανέφερε ο Μουχαρρέμ Ιντζέ σε συνέντευξη τύπου.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ παραιτείται έπειτα από όργιο φημών για ροζ βίντεο και δωροδοκίες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση απόσυρσής τους ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απηύθυνε έκκληση στον Μουχαρέμ Ιντζέ να συμμετάσχει στο τραπέζι της αντιπολίτευσης.

«Η έκκλησή μου εξακολουθεί να ισχύει. Ας αφήσουμε στην άκρη τις παλιές δυσαρέσκειες και τις μνησικακίες. Αναμένουμε τον κ. Ιντζέ στο τραπέζι. Είναι ευπρόσδεκτος, παρακαλώ ελάτε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε θλιμμένος για την απόσυρσ τουη Ιντζέ. «Ένας από τους υποψηφίους αποσύρθηκε. Γιατί αποσύρθηκε, δεν είναι δυνατόν να καταλάβω. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα»,είπε.

Φήμες αναφέρουν ότι και ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία, Σινάν Ογάν, θα αποσύρει επίσης τη υποψηφιότητά του. Ωστόσο ο ηγέτης του Κόμματος Νίκη, Ουμίτ Οζντάγ, ενός εκ των κομμάτων της συμμαχίας που τον υποστηρίζουν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Τζουμχουριέτ”, διέψευσε κάτι τέτοιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ