Την πεποίθηση ότι έρχονται «πιο λαμπρές ημέρες» για τους Βρετανούς, εξέφρασε η Λιζ Τρας στην ομιλία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ με την οποία αποχαιρέτισε τον πρωθυπουργικό θώκο.

Στη συνέχεια μετέβη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου επέδωσε την παραίτησή της στο βασιλιά Κάρολο. Ο εδώ και λίγες εβδομάδες μονάρχης θα αναθέσει πλέον εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρίσι Σούνακ.

Η κ. Τρας υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τις επτά εβδομάδες θητείας της, της συντομότερης στην ιστορία της χώρας, λέγοντας ότι ενήργησε «με επιτακτικότητα και αποφασιστικά υπέρ των σκληρά εργαζομένων οικογενειών και επιχειρήσεων».

Επισήμανε για ακόμα μία φορά τα δύο μέτρα της οικονομικής πολιτικής της που διατήρησε μέχρι τέλους, δηλαδή την ακύρωση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και την επιβολή ορίου στις χρεώσεις ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επανέλαβε δε την άποψή της ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσω χαμηλής φορολογίας και με «αξιοποίηση των ελευθεριών του Brexit».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη στήριξη που έχει δοθεί και θα πρέπει να συνεχίσει να δίνεται στην Ουκρανία.

«Εύχομαι στον Ρίσι Σούνακ κάθε επιτυχία», συμπλήρωσε η απερχόμενη Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή:ΚΥΠΕ