X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΆρματα μάχης ζητά από τη Γερμανία ο Ζελένσκι, συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας...

Άρματα μάχης ζητά από τη Γερμανία ο Ζελένσκι, συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας υπόσχεται το ΗΒ

Ο Oυκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αξίωσε για ακόμη μια φορά η Γερμανία να στείλει αμέσως στη χώρα του άρματα μάχης. «Για εμάς, τα άρματα μάχης σημαίνουν πως θα μπορέσουν να σωθούν περισσότερες ζωές», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Bild.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους τόνισε πως δεν αποδέχεται το επιχείρημα του Βερολίνου πως δεν θέλει να ενεργήσει χωρίς να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους του στο NATO. «Είσαστε ανεξάρτητο κράτος. Αν δεν θέλετε να μας δώσετε αυτά τα όπλα, εντάξει, έχετε την άποψή σας. Αλλά μη μας λέτε πρώτα οι ΗΠΑ, μετά η Πολωνία και ούτω καθεξής», ανέφερε.

Η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, θα συζητήσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το απόγευμα. Σχέδιο ψηφίσματος που έχει κατατεθεί καλεί, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να δώσει αμέσως «άδεια για την εξαγωγή αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία».

Μέχρι σήμερα, καμία χώρα του NATO δεν έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης δυτικής κατασκευής. Ο κ. Σολτς έχει πει επανειλημμένα ότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία μονομερώς ως προς το ζήτημα αυτό.

Η Βρετανία θα συνεχίσει να διαθέτει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, τόνισε η Λιζ Τρας στη ΓΣ του ΟΗΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να διαθέτει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ως τη νίκη  της επί της Ρωσίας, δεσμεύτηκε χθες Τετάρτη η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας ενώπιον της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του πολέμου, υπόσχομαι ότι θα διατηρήσουμε ή θα αυξήσουμε τη στρατιωτική υποστήριξή μας στην Ουκρανία για όσο κι αν χρειαστεί.

Δεν θα ησυχάσουμε παρά αφού θριαμβεύσει η Ουκρανία», τόνισε η κυρία Τρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Για τη Λιζ Τρας «οι Ουκρανοί δεν υπερασπίζονται μόνο τη χώρα τους, υπερασπίζονται τις αξίες μας και την ασφάλεια ολόκληρου του κόσμου» και «γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε».

Η Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο θα δαπανά ως το 2030 το 3% του ΑΕΠ του για την άμυνα, διατηρώντας την ηγετική (του) θέση ως παράγοντας ασφάλειας στην Ευρώπη». Παράλληλα, η κυρία Τρας τάχθηκε υπέρ της προώθησης φιλελεύθερου οικονομικού σχεδίου, ενός είδους «οικονομικού NATO», όπως το έθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share