X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑρχές Νοεμβρίου ολοκληρώνονται τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή Λάρνακας

Αρχές Νοεμβρίου ολοκληρώνονται τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή Λάρνακας

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στην ορεινή περιοχή Λάρνακας η οποία επλήγη κατά την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου.

Με δηλώσεις του ο Έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου είπε ότι «μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Ιουλίου και την καταγραφή που έγινε από Λειτουργούς του Γραφείου, παραλήφθηκαν συνολικά 131 αιτήσεις που αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν σε 81 κατοικίες, σε 29 επαγγελματικά υποστατικά, σε 16 γεωργικές αποθήκες και σε 39 οχήματα».

Ερωτηθείς για το θέμα των αντιδιαβρωτικών έργων που πρέπει να γίνουν στη περιοχή, ο Έπαρχος απάντησε πως «για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας στις 25 Αυγούστου σύσκεψη στην παρουσία και του εμπειρογνώμονα που μετακλήθηκε γι’ αυτό το σκοπό από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έχουν οριστεί ορισμένα αντιδιαβρωτικά έργα που επιβάλλεται και απαιτείται να γίνουν τάχιστα».

Πρόσθεσε πως «έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από το αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών χρηματικό ποσό ύψους 226 χιλιάδων ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο παραλάβαμε στην Επαρχιακή Διοίκηση πριν μερικές μέρες. Μετά την παραλαβή των χρημάτων, προχωρήσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου στην προκήρυξη διαγωνισμών, με τελευταία ημερομηνία υποβολής την 23η του μήνα, για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων που ανέλαβε το γραφείο μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηστεφάνου είπε πως «με βάση εγκύκλιο και οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απαγορεύεται να προκηρυχθούν προσφορές για την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου, πριν την παραλαβή των χρημάτων. Αναμένεται ότι η υπογραφή των συμβάσεων με τους επιτυχόντες προσφοροδότες θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου, η διάρκεια των εργασιών θα είναι 43 εργάσιμες ημέρες, με στόχο να ολοκληρωθούν στις 5 Νοεμβρίου».

Ο Έπαρχος Λάρνακας σημείωσε επίσης πως «αμέσως μετά την πυρκαγιά στην ορεινή Λάρνακας, έγινε επιτόπια εξέταση όπου και εντοπίστηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και έχριζαν άμεσης διαχείρισης. Μεταξύ των εργασιών που έγιναν για επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων είναι η διάνοιξη του κεντρικού γεφυριού και των παράπλευρων εισόδων του στο δρόμο Οράς – Ακαπνού ενώ έχουν αποκατασταθεί οι δρόμοι και έγινε καθαρισμός μικρών γεφυριών στην Βαβατσινιά».

Αυτό το διάστημα, κατέληξε «γίνονται εργασίες στο δρόμο Βαβατσινιάς – Καππαρκάς, δηλαδή καθαρισμός του δρόμου και των γεφυριών. Επιπρόσθετα μετά από αίτημα του Τμήματος Δασών συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας προχωρούμε στον καθαρισμό του δρόμου Βαβατσινιάς – Λευκάρων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share