Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Άρχισαν και συνεχίζονται στη Λεμεσό οι εργασίες του Πανευρωπαϊκού Κογκρέσου της FIFPRO

Άρχισαν και συνεχίζονται στη Λεμεσό οι εργασίες του Πανευρωπαϊκού Κογκρέσου της FIFPRO

0
Άρχισαν και συνεχίζονται στη Λεμεσό οι εργασίες του Πανευρωπαϊκού Κογκρέσου της FIFPRO

Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε μια εποχή πανδημίας καθώς και το μέλλον του παγκόσμιου και ειδικότερα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Κογκρέσου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), που ξεκίνησαν το πρωί στη Λεμεσό.

Στην ατζέντα της πρώτης δια ζώσης συγκέντρωσης των ηγετών των ευρωπαϊκών συνδέσμων ποδοσφαιριστών, από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκονται κρίσιμα θέματα, όπως η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, η θερμική καταπόνηση των παικτών, τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, οι κανονισμοί μεταγραφών και τα επιβαρυμένα προγράμματα των διοργανώσεων.

Υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση για το μέλλον της Ομοσπονδίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της FIFPRO Jonas Baer-Hoffmann, σημειώνοντας πως το ποδόσφαιρο διέρχεται σε μια περίοδο με πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον οικοδεσπότη του συνεδρίου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Λεμεσό, «έναν υπέροχο τόπο για να βρεθούμε όλοι ξανά μαζί».

Σημείωσε δε ότι ο ΠΑΣΠ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για πολλά θέματα που απασχολούν την FIFPRO, όπως η ισότητα των δυο φύλων, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο ποδόσφαιρο και η θερμική καταπόνηση, το καλεντάρι των διάφορων διοργανώσεων και πρωταθλημάτων κ.α.

Ερωτηθείς για τη μέχρι στιγμής φιλοξενία στη χώρα μας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο ΓΓ της FIFPRO είπε πως υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας στο συνέδριο, καθώς έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα μέσα και από συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους για όλους τους συνέδρους.

Τους 100 και πλέον συνέδρους, από περίπου 40 χώρες, καλωσόρισε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει, στις αυριανές εκλογές, τη θέση του αντιπροέδρου, στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Σε χαιρετισμό του ανέφερε πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλέψαμε και παλέψαμε μαζί, με στόχο το καλύτερο για τα μέλη μας. Πετύχαμε πολλά αυτό το διάστημα, με το πιο σημαντικό είναι ότι στηρίξαμε ο ένας τον άλλο, ειδικά μέσα από τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε».

«Μέσα από την πανδημία της Covid-19, το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου δοκιμάστηκε όπως ποτέ άλλοτε, με τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους στην πρώτη γραμμή», είπε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της FIFPRO Europe και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία επένδυσε στην έρευνα και την εκπαίδευση και αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα και θέματα, όπως η πανδημία, η άδεια μητρότητας, η ψυχική υγεία, οι κανονισμοί για διασείσεις, η θερμική καταπόνηση και οι στημένοι αγώνες.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο Σπύρος Νεοφυτίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διοργάνωση στην Κύπρο φαίνεται να «κερδίζει τις εντυπώσεις», ήδη από το χθεσινοβραδινό επίσημο δείπνο και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, τον ΓΓ της ΚΟΠ και τον Δήμαρχο Λεμεσού.

Οι εργασίες του Κογκρέσου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη, στην παρουσία και εκπροσώπων της UEFA και της Ένωσης Σωματείων της Ευρώπης (ECA).

Πηγή:ΚΥΠΕ