X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΆρχισαν να αποδίδουν τα αντιπλημμυρικά έργα δηλώνει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Άρχισαν να αποδίδουν τα αντιπλημμυρικά έργα δηλώνει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η Λεμεσός δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, χάρη στην μερική λειτουργία των αντιπλημμυρικών έργων που συνεχίζονται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού και Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων λεμεσού – Αμαθούντας Νίκο Νικολαΐδη.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Νικολαΐδης εκφράζει τη λύπη του και τη συμπάθεια του προς τους πληγέντες από τις τελευταίες πλημμύρες σε περιοχές της Αμμοχώστου και της Λάρνακας, ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως «στην πόλη της Λεμεσού, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, δεν παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές σε  υποστατικά, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης».

«Αυτό οφείλεται στο ότι, η έστω μερική μέχρι στιγμής ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που σχεδιάστηκαν και προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, άρχισαν ήδη να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που υπέφεραν παλιότερα από αυτά τα φαινόμενα», προσθέτει.

Παράλληλα υποδεικνύει ότι ο κίνδυνος πλημμυρών δεν έχει ακόμα παρέλθει πλήρως και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους δημότες όπως συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως καθάρισμα σχαρών κοντά στα υποστατικά τους, να μην αφήνονται εκτεθειμένα αντικείμενα σε ανοικτούς χώρους, κλπ.

Σημειώνει δε ότι τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου €30 εκατομμυρίων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, δηλαδή το Αντιπλημμυρικό Έργο Μείζονος Λεμεσού και το  Αντιπλημμυρικό Έργο Κέντρου Λεμεσού, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Αναφέρει ότι πέραν από τα δυο αυτά μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα δώσουν μια ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία, ο Δήμος Λεμεσού και το ΣΑΛΑ προωθούν συνεχώς και άλλες μικρότερες τοπικές παρεμβάσεις βελτίωσης της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα επισπεύσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που κρίνονται αναγκαία σε κάποιες περιοχές της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share