Home Featured Άρχισαν οι εγγραφές για το L’Étape Cyprus by Tour de France

Άρχισαν οι εγγραφές για το L’Étape Cyprus by Tour de France

0
Άρχισαν οι εγγραφές για το L’Étape Cyprus by Tour de France

Την έναρξη των εγγραφών για το L’Étape Cyprus by Tour de France για ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες αθλητές το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου 2023, στην ορεινή Πάφο και Λεμεσό, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, θα είναι η δεύτερη φορά που το L’Étape Cyprus by Tour de France, θα διεξαχθεί στην Κύπρο, με την Κύπρο να αποτελεί μία από τις 29 στάσεις της σειράς σε όλο τον πλανήτη. Όπως σημειώνεται, συνολικά, 22 χώρες φιλοξενούν αγώνα L’Étape by Tour de France.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι στους μονοήμερους αγώνες των L’Étape, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να νιώσουν σαν ποδηλάτες που αγωνίζονται στον διάσημο Γύρο της Γαλλίας, τον σπουδαιότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο, καθώς όλοι οι αγώνες L’Étape by Tour de France διεξάγονται υπό τα αυστηρά πρότυπα του Tour de France, με έντονη έμφαση σε όλα τα επίπεδα, όπως ασφάλεια, συνοδευτικά αυτοκίνητα αλλά και το θρυλικό yellow jersey.

Παράλληλα οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες του κάθε L’Étape, αποκτούν το δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στον μονοήμερο αγώνα L’Étape du Tour, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του περίφημου Γύρου της Γαλλίας και σε επίσημο stage του αγώνα πριν από τους επαγγελματίες ποδηλάτες οι οποίοι βρίσκονται σε ημέρα ξεκούρασης. Για το 2023, το 31ο L’Étape du Tour θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου, στην ίδια διαδρομή με το stage 14 του Tour de France, σε ένα αγώνα 152 χλμ. με 4,100 μέτρα ανάβασης, ανάμεσα στα χωριά Annemasse και Morzine, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Επιπρόσθετα, πέραν από τους τρεις νικητές και νικήτριες του L’Étape Cyprus by Tour de France, συμμετοχή στο L’Étape du Tour μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι συμμετέχοντες της μεγάλης διαδρομής L’Etape Cyprus – “The Race” ως μέρος του προγράμματος “L’Etape Reward Program”, το οποίο όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει αποκλειστική προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής πριν από την επίσημη έναρξη των εγγραφών κάθε Οκτώβριο .

Χώρος εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα θα είναι το Aphrodite Hills στην επαρχία Πάφου.

Το L’Étape Cyprus by Tour de France περιλαμβάνει δύο αγώνες, το “The Race” μήκους 136 χλμ. και ανάβαση 3,000 μέτρων, και το “The Ride”, μήκους 62 χλμ. με ανάβαση 1,300 μέτρων. Οι αθλητές θα κινηθούν μέχρι τον Όλυμπο, μέσω Κουκλιών και Ομόδους, πριν επιστρέψουν στο επίπεδο της θάλασσας για τον τερματισμό.

Εκ μέρους των διοργανωτών, η Νικολέττα Ιωάννου τόνισε ότι «για το 2023, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μια ακόμα μοναδική εμπειρία και τη δυνατότητα να νιώσουν σαν τους επαγγελματίες αθλητές της πιο γνωστής διεθνής ποδηλατικής διοργάνωσης,Tour de France».

Οι εγγραφές για το “The Race” και το “The Ride” του 2023 ήδη ξεκίνησαν, με το κόστος εγγραφής να ξεκινά από €79, ενώ προσφέρονται και πακέτα διαμονών. Για περισσότερες πληροφορίες,οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται στο cyprus.letapebytourdefrance.com και στο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Όπως σημειώνεται τέλος χορηγοί και υποστηρικτές της κυπριακής διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Cyta, η Cyprus Airways και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ της ΚΕΟ.

https://www.facebook.com/letapecyprus/videos/1736316916708980

Πηγή:ΚΥΠΕ