Home Featured Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης της δημοτικής πινακοθήκης Λεμεσού

Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης της δημοτικής πινακοθήκης Λεμεσού

0
Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης της δημοτικής πινακοθήκης Λεμεσού

Πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ αναμένεται να κοστίσουν οι εργασίες αναβάθμισης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λεμεσού, που ήδη άρχισαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κτιρίου θα γίνουν σε δύο φάσεις, με την Α’ φάση ν’ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο και αφορά στην εξωτερική όψη. Η Β’ φάση, που αφορά τις εσωτερικές υποδομές και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αναμένεται να αρχίσει πριν το τέλος του 2022.

Το κτίριο, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, κτίστηκε το 1938 από τον αρχιτέκτονα Benjamin Gunzburg και αποτελεί δωρεά της Υπατίας Παυλίδη Ζήνωνος, ενώ λειτούργησε ως Δημοτική Πινακοθήκη το 1988.

Όπως σημειώνει ο κ. Νικολαϊδης, η Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού έχει στη διάθεση της μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές σύγχρονης κυπριακής τέχνης, όπως έργα των Αδαμάντιου Διαμαντή, Μιχαήλ Κάσιαλου, Τηλέμαχου Κάνθου, Χριστόφορου Σάββα, Βίκτωρα Ιωαννίδη, Λουκίας Νικολαϊδου, Τάκη Φραγκούδη, Βασίλη Βρυωνίδη, Νίκου Νικολαϊδη, Τζών Κόρπιτζ, Ανδρέα Λαδόμματου, Στας Παράσχου, Στέλλας Μιχαηλίδου, ΄Αντρου Ευσταθίου, Σπύρου Δημητριάδη κ.α.

Η Πινακοθήκη, προσθέτει, φιλοξενεί επίσης σημαντικές συλλογές, όπως η συλλογή του Μάριου Βασιλειάδη, η συλλογή – αφιέρωμα στον αγώνα της ΕΟΚΑ και η συλλογή – αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η Δημοτική Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει αργότερα και τη συλλογή του Ανδρέα Εφεσόπουλου «Αμαθούς – η Παλιά Λεμεσός».

Πηγή:ΚΥΠΕ